به گزارش راهبرد معاصر؛ روسیه و چین دو کشور بزرگی هستند که پس از جنگ سرد به دنبال پایان بخشیدن به یکجانبه گرایی آمریکا در عرصه نظام بین الملل بوده اند. تاسیس گروه بریکس در سال ۲۰۰۹ که متشکل از اقتصادهای نوظهور جهان میشود یکی از گامهای مسکو و پکن در این زمینه بوده است. با این حال، جنگ اوکراین و رویکرد خصمانه آمریکا و متحدانش علیه روسیه باعث شده است مسکو نتواند با غربیها در حوزه مسائل بین المللی همکاری کند.
به گزارش تله تریدر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد مسکو تصور نمیکند امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه بتواند در نشست آتی گروه بریکس در آفریقای جنوبی حضور بهم رساند، زیرا پاریس اکنون رویکردی خصمانه علیه مسکو در پیش گرفته است.
ریابکوف خاطرنشان کرد: بی تردید این وظیفه میزبان نشست بریکس است که مهمانان این نشست را مشخص سازد و این یک رویه ثابت است. با این حال، بهتر است این مسئله با اعضا مورد مشورت قرار گیرد. از نظر من کشورهایی که سیاست خصمانه و غیرقابل قبول علیه روسیه دارند، به دنبال انزوای مسکو در عرصه نظام بین الملل بوده و بخشی از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند و بدتر از آن به دنبال شکست استراتژیک روسیه و خارج کردن این کشور از مدار قدرتهای بزرگ هستند شایستگی حضور در نشست بریکس را ندارند.
این اظهار نظر پس از آن مطرح میشود که کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه طی دیدار هفته جاری خود از پرتوریا، پایتخت آفریقای جنوبی اعلام کرد مکرون تمایل دارد به عنوان نخستین رهبر یک کشور غربی به عنوان مهمان در نشست گروه بریکس در این کشور آفریقایی حضور یابد.
بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی میشود و تاکنون درخواستهای متعددی از سوی کشورهای مختلف برای عضویت در این نهاد دریافت کرده است. پایان بخشیدن به سلطه دلار و استفاده از ارزهای کشورهای عضو یکی از اهداف این گروه است که باعث وحشت در میان کشورهای غربی شده است./باشگاه خبرنگاران جوان